(untitled) (BEOIBERISTIKA - Časopis za iberijske, latinoameričke i komparativne studije (ISSN: 2560-4163 Online), 2018)
Aquest article descriu el procés de concepció i realització d’una unitat didàctica singular que permet posar en pràctica tots els coneixements adquirits pels estudiants, durant l’any, gràcies a un seguit de materials culturals. Aquesta experiència té lloc, cada any, a la Université de Toulouse Jean Jaurès, en el marc de les classes de català per a especialistes d’altres disciplines (LANSAD). El punt de partida és la Diada de Sant Jordi, jornada representativa de la tradició i de la cultura catalanes i en la qual l’obra literària juga un paper eminent. Aquesta importància del llibre és una ocasió única per introduir, dins dels diversos nivells de LANSAD de català, l’obra i la figura de diferents escriptors catalans actuals, preferentment polièdrics i complexos i que treballin diferents gèneres literaris. La tria d’un autor encara viu ens permet ressaltar el caràcter actual de la literatura als nostres estudiants. Aquesta unitat didàctica es du a terme tenint en compte els coneixements previs dels nostres estudiants i sense perdre mai de vista els objectius pedagògics concrets de cada grup. Al final de la unitat, els estudiants, no tan sols hauran pogut descobrir nombrosos aspectes de les diverses obres i biografies de l’escriptor seleccionat sinó que a més, una trobada final amb l’autor els donarà l’oportunitat d’intercanviar amb ell totes aquelles hipòtesis i preguntes sorgides durant la unitat. Paraules clau: Didàctica, català, cultura, llengua, literatura.